Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het antwoord op de vraag is: ja! Dit is zeker mogelijk. Ook als je weinig of geen grond beschikt, dan kan je alsnog je woning laten verwarmen door een warmtepomp. Lees de mogelijkheden en meer in dit artikel.

Welke warmtepompen zijn geschikt?

Je hebt verschillende soorten warmtepompen. Sommige installaties halen de warmte uit de grond en anderen halen het uit de lucht. De installatie die de warmte uit de lucht haalt noem je lucht/lucht waterwarmtepomp en deze warmtepomp is zeer geschikt voor appartementen. Je hebt namelijk voor de buitenunit maar een vierkante meter nodig. Een grondsysteem is dus niet nodig.

Een andere warmtepomp die geschikt is voor appartementen is de hybride warmtepomp. Deze warmtepompen werken naast je cv-ketel. Waarschijnlijk heeft jouw woning een gasketel dus dan is de stap naar hybride warmtepomp veel makkelijker. Je kan dan je cv-ketel gewoon houden en de installatie wordt dan snel geregeld. Dit is trouwens een goedkopere oplossing dan een elektrische warmtepomp.

Waar je appartement aan moet voldoen

Ook appartementen moeten aan bepaalde eisen voldoen voor de installatie van de warmtepomp. En dit zijn ze:

  • Je appartement moet goed geïsoleerd zijn. Heb je geen spouwmuurisolatie, dakisolatie of dubbelglas? Dan is het verstandig om eerst hier aandacht aan te besteden. Vloerisolatie valt hier helaas niet onder.
  • Je hebt ruimte voor een binnen en buitenunit.
  • Als jij traditionele radiotoren hebt of slecht geïsoleerde woning hebt, luchtverwarming of convectorputten hebt. Dan raden wij jou geen warmtepomp aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *