Kosten warmtepomp buitenunit met hr ketel

Kosten warmtepomp buitenunit met hr ketelKosten warmtepomp buitenunit met hr ketel? De overheid doet er momenteel alles aan om de CO2 uitstoot van huishoudens terug te dringen. Daarom wordt de gaskraan naar Nederlandse huizen geleidelijk dichtgedraaid. Vanaf dit jaar worden nieuwe huizen zonder aardgasaansluiting gebouwd, en jaarlijks wil de overheid 50.000 tot 80.000 huishoudens afsluiten van het gasnet. Dat doet men heel geleidelijk, maar men plaatst de inwoners voor een feit; je zal over moeten stappen op een ander verwarmingsapparaat in je huis dan de cv installatie die er eerst hing.

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                     

Als je zekerheid wil

Hoewel de overheid heel indringend vraagt of men een warmtepomp wil aanschaffen in plaats van een cv ketel hebben veel mensen nog altijd een cv ketel in huis hangen. Zo’n ketel, vaak een HR ketel, functioneert nog prima en dus is er geen directe noodzaak om een warmtepomp aan te schaffen. Het is dan ook niet voor niets dat er in ons land een enorme vraag is naar de tussenvariant van de warmtepomp; de warmtepomp met een buitenunit en een HR ketel. Dit systeem heeft een naam; de hybride warmtepomp. Het is een systeem voor iedereen die graag zekerheid heeft. De warmtepomp wekt de warmte op voor jouw tapwater en voor de radiatoren, maar daarnaast kan je terugvallen op de HR ketel wanneer de aanvoer van warmte te kort schiet of wanneer de winter echt zijn piek bereikt.

Wat zijn de kosten van een warmtepomp met buitenunit en een HR ketel

Ga je een warmtepomp met buitenunit van dit type kopen, dan kan je twee zaken doen;

  • Een hybride warmtepomp zonder HR ketel
  • Een duo hybride warmtepomp, dus inclusief een HR ketel.

We keken voor jou naar de kosten van deze systemen en deden rondvraag bij een aantal vooraanstaande leveranciers van warmtepompen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk merk warmtepomp Omschrijving Prijs
Inventum Ecolution Solo warmtepomp, aan te sluiten op eigen HR ketel 0 tot 18 kW Vanaf 3499 euro inclusief de montage
Inventum Ecolution Combi Combi warmtepomp, aan te sluiten op eigen HR ketel 0 tot 18 kW Vanaf 3999 euro inclusief de montage
Itho Daalderop Base Cube plus HP Cube en spIDer Warmtepomp met een HR ketel bijgeleverd 18 tot 22 kW Vanaf 4849 euro inclusief de montage
Itho Daalderop Base Cube plus HP Cube en spIDer Warmtepomp met een HR ketel bijgeleverd 18 tot 22 kW Vanaf 4979 euro inclusief de montage
Itho Daalderop Base Cube plus HP Cube en spIDer Warmtepomp met een HR ketel bijgeleverd 26 tot 30 kW Vanaf 5079 euro inclusief de montage

Als je nog een goede ketel hebt. Heb jij een recente HR ketel in je huis hangen en wil je die uitbreiden met een warmtepomp, dan is de Inventum uit dit schema een prima keuze. Eigenlijk kan je elk model warmtepomp kiezen wat een laag vermogen heeft. Bij gebrek aan warmte zal de warmtepomp immers standaard teruggrijpen op de bestaande installatie. De apparatuur is wat goedkoper in de aanschaf, maar je verdient deze binnen ongeveer 10 jaar weer terug.

  • Als je een HR ketel wil in combinatie met een warmtepomp. Ga jij voor het beste van twee werelden, dus een HR ketel met een warmtepomp, dan kan je het beste een installatie kopen met een wat hoger vermogen. Je zal dan minder vaak terug moeten vallen op de HR installatie waardoor de energiekosten die bijkomend zijn zullen meevallen. Je betaalt meer, maar dat is vooral door de aanwezigheid van de HR ketel in het geheel. Bij de installatie worden twee apparaten in één keer geïnstalleerd.

Zaken die de prijs bepalen

Hoeveel jij betaalt voor een warmtepomp met een buitenunit met HR ketel hangt af van een aantal zaken; we hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Wat is het vermogen van de warmtepomp. Het vermogen van de warmtepomp is in alle gevallen leidend voor de prijs. Een warmtepomp met een hoog vermogen – voor een groot huis of voor een intensieve vraag met veel pieken naar warm water en warmte – zal meer kosten dan een warmtepomp met een laag vermogen.
  • Wat is het energielabel van de warmtepomp. Een warmtepomp met en buitenunit en een HR ketel gebruikt altijd wat energie voor het functioneren. Wanneer een warmtepomp een meer geavanceerd systeem heeft zal deze kostbaarder zijn dan wanneer je een warmtepomp koopt met een lager energielabel. Het energielabel bepaalt dus voor een groot gedeelte de prijs.
  • Aanvullen met zonnepanelen. Je kan een hybride systeem warmtepomp altijd aanvullen met zonnepanelen. Je betaalt dan wat meer voor de zonnepaneel installatie, maar je bent dan wel grotendeels zelfvoorzienend geworden. Het is dus net zoals een warmtepomp een investering die je met een aantal jaren terug verdient.

Koop met zekerheid en voordeel

Ga jij voor een hybride systeem van een warmtepomp met buitenunit in combinatie met een HR ketel; dan vraag je eerst offertes op. Je weet dan gelijk hoeveel je betaalt voor een dergelijke installatie en je weet waar je kan besparen.

Kosten hr ketel

Gratis meerdere offertes in uw mailbox?

Bent u van plan een warmtepomp te kopen? Dan is het verstandig om vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier krijgt u goed inzicht in de kosten en kunt u tot wel 30% op de kosten besparen. Vul hieronder uw postcode in, vervolgens uw gegevens en vergelijk lokale warmtepomp specialisten.