Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 08 nov 2021

Warmtepomp AalsmeerWarmtepomp Aalsmeer? Aalsmeer is een gemeente waar steeds meer mensen overgaan tot de aanschaf van een warmtepomp. Dat doet u niet alleen om het milieu te sparen; u bespaart er uiteindelijk ook een hoop geld mee. Wanneer u een dergelijk apparaat gaat aanschaffen komt er een hoop op u af. We hebben wat informatie verzameld.

 

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                      

De prijsopbouw van een warmtepomp

Bij de aanschaf van een warmtepomp komt er een prijskaartje naar voren. Het gaat om een bedrag wat is opgebouwd uit een aantal componenten. Een behoorlijk aandeel wordt bepaald door de warmtepomp zelf. Met name de apparaten die hun warmte aan de grond of aan water onttrekken zijn kostbaar in de plaatsing. Dat laatste moet gebeuren door een installateur die gecertificeerd is voor dit werk. Een behoorlijk kostbare zaak.

De kosten van een warmtepomp

We vroegen bij meerdere leveranciers van warmtepompen de prijzen op. Men stuurde ons de onderstaande offertes toe.

Type warmtepomp Waar komt de warmte vandaan Wat zit er bij de prijs inbegrepen Prijs
Hybride warmtepomp Lucht en elektra Warmtepomp plus installatie Vanaf 4000 euro
Grond-water warmtepomp Grond Warmtepomp, installatie plus aanleg Vanaf 19000 euro
Lucht-lucht warmtepomp Buitenlucht Warmtepomp plus installatie Vanaf 3500 euro

Waarom een specialist in Aalsmeer inschakelen

Gaat u een warmtepomp kopen dan doet u er verstandig aan om een leverancier in Aalsmeer uit te zoeken. Dat doet u onder andere omdat het sneller werkt. Voor een warmtepomp moet een hoop werk worden verricht en veel tijd gaat verloren aan het wachten op de monteur. Door lokaal te kiezen bent u sneller aan de beurt. Daarnaast kent een lokale installateur de regels van de gemeente waardoor er sneller gewerkt kan worden. Een vergunning kan via korte lijnen worden aangevraagd.

Steun of subsidie in Aalsmeer

De gemeente Aalsmeer werkt voor steun en eventueel subsidie samen met het regionaal energieloket. Op deze pagina leest u daar meer over. https://regionaalenergieloket.nl/aalsmeer. Als u tegen een lagere prijs wilt inkopen is het advies altijd om dit via een bewonerscollectief te doen. U maakt dan gebruik van korting door grootschalige inkoop en aantrekkelijkere voorwaarden.

Een warmtepomp in een paar stappen

  • In combinatie met een renovatie. Gaat u een warmtepomp kopen in combinatie met een renovatie dan kunt u het beste kiezen voor een grond-water warmtepomp. De aanleg zorgt voor nogal wat ongemak, maar met een renovatie is het goed te combineren.
  • Zelfvoorzienend of niet. Met een hybride warmtepomp of een lucht-lucht warmtepomp zult u niet snel zelfvoorzienend worden. U moet altijd nog elektriciteit blijven afnemen voor de verwarming. Met een grond-water warmtepomp kunt u wel zelfvoorzienend worden. U doet een grotere investering maar verdient deze wel terug.
  • Een vergunning. Met een warmtepomp bent u altijd verplicht een vergunning aan te vragen. De aanvraag kunt u het beste door de leverancier laten uitvoeren.

Keurmerken en garanties

Bij een warmtepomp kiest u altijd voor een warmtepomp met het CE keurmerk. Dit geeft aan dat het apparaat binnen de EU mag worden verhandeld. Daarnaast voldoet het apparaat aan de eisen van de EU. Een Tüv logo geeft aan dat de warmtepomp voldoet aan de strenge Duitse normen naast die van de EU. Kies voor de installatie altijd een gecertificeerd installateur.

Pas op voor deze valkuilen

Een warmtepomp die slechts een beetje warmte levert. In dit geval zult u met elektra nog een hoop extra moeten afnemen om uw huis te verwarmen. Goedkoop is duurkoop. Denkt u aan het vermogen van de warmtepomp en laat dit berekenen door de expert. Laat de warmtepomp ook altijd installeren door een installateur die daarvoor gecertificeerd is. Deze zal het uiterste uit het vermogen weten te halen voor uw huis.

Uw terugverdientijd

Een warmtepomp is altijd een investering. U verdient de aanschaf binnen een aantal jaren weer terug. Daarbij moet u rekening houden met het vermogen van de warmtepomp maar ook met de hoeveelheid elektriciteit die u nog extra moet afnemen. Bij een hybride warmtepomp ligt de terugverdientijd rond 7 jaar. Bij een lucht warmtepomp gaat het om ongeveer 8 jaar. Een grond warmtepomp doet er 14 jaar over om zich terug te verdienen.

Check onderstaande zaken:

  • Een lokale installateur
  • Vergunningen regelen
  • Aanmelden warmtepomp bij gemeente
  • Belasting over grondwater indien nodig
  • Nieuwe radiatoren die met lagere temperaturen werken.

Besparen op een warmtepomp

U bespaart op een warmtepomp door lokaal te kopen. U bent minder kwijt aan de kilometerkosten van de installateur. Verder bespaart u heel snel doordat u gemakkelijker de vergunning via de gemeente kunt regelen op deze manier. Besparen doet u ook door samen met een collectief in te kopen. De gemeente Aalsmeer kan u daar meer over vertellen.

Vergelijk de kwaliteit van vakmensen in Aalsmeer

Dit doet u met onderstaande button. U ontvangt meerdere offertes die u vergelijkt op de volgende punten:

  • Vergelijk de materiaalkosten. Het gaat over de warmtepomp maar ook over de installatiekosten.
  • Vergelijk het arbeidsloon. U vergelijkt alleen de tarieven van gecertificeerde installateurs.
  • Vergelijk alleen prijzen inclusief de BTW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan

5 Misvattingen over Warmtepompen: Feiten en Oplossingen in 2024

februari 16, 2024

Warmtepompen zijn tegenwoordig een hot topic in de wereld van duurzame energie,