Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 08 nov 2021

Warmtepomp AmsterdamWarmtepomp Amsterdam? Amsterdam is bezig met de huizen gefaseerd af te sluiten van het gasnet. Dit is een operatie waar nogal wat werk bij komt kijken. Een warmtepomp is een heel gewilde oplossing bij inwoners die zelfstandig de warmte voor hun huishouden willen opwekken.

 

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                      

Een hoge prijs

Voor een warmtepomp betaalt u doorgaans een hoge prijs. Een kwart van deze prijs gaat naar de installatiematerialen toe. Zeker een warmtepomp die warmte uit de grond haalt is wat dat betreft kostbaar in de aanschaf. Een kwart gaat ook naar de kosten van de installateur toe. Deze zal een dag tot twee weken bezig zijn bij de aanleg van uw warmtepomp. De helft van de prijs is voor de warmtepomp zelf. Het gaat om een geavanceerd stuk techniek.

De prijs van een warmtepomp

We ontvingen voor de meest geavanceerde toestellen de volgende prijsopgaven:

Welk model warmtepomp gaat u aanschaffen Bent u zelfredzaam met deze warmtepomp Wat is de prijs: gaat om vanaf- prijs
Warmtepomp die de warmte opwekt via het ventilatiekanaal Nee 2490 euro
Warmtepomp die de warmte opwekt op hybride basis Nee 4020 euro
Warmtepomp die de warmte ophaalt vanuit de grond Ja 14950 euro

Waarom een specialist uit Amsterdam inschakelen

Voor uw warmtepomp schakelt u het beste een specialist uit Amsterdam in. Dat heeft meerdere redenen. Zo weet een specialist uit Amsterdam alles van de gecompliceerde eisen die de gemeente stelt aan een warmtepomp. Daarnaast weet men als geen ander hoe een vergunning het snelste kan worden aangevraagd. Verder zal men veel lagere kilometerkosten in rekening brengen waardoor u ook financieel profiteert.

Steun of subsidie in Amsterdam

De gemeente Amsterdam geeft meerdere subsidies aan huishoudens die willen verduurzamen. Op deze pagina leest u er meer over. https://www.amsterdam.nl/subsidies/subsidies-onderwerp/subsidies-duurzaam/. Daarnaast kunt u bij de gemeente informatie krijgen over initiatieven op dit gebied waarbij u zich kunt aanmelden.

Een warmtepomp kopen

Geheel zelfvoorzienend of niet. Bedenk vooraf of u met de warmtepomp geheel zelfvoorzienend wil zijn of niet. U betaalt meer voor een dergelijke oplossing maar na 12 jaar heeft u gratis verwarming in uw huis.
Kijk naar de subsidie. Kijk vooraf naar subsidie regels en naar initiatieven om u bij aan te sluiten. Op die manier laat u geen geld liggen en heeft u de beste voorwaarden. Er wordt u op die manier ook een hoop regelwerk uit handen genomen.

Denk aan deze keurmerken

Het CE keurmerk. Dit treft u bij iedere warmtepomp aan die in Nederland verhandeld mag worden. Het geeft aan dat de gebruikte materialen toegestaan zijn binnen de EU.
Het Tüv keurmerk. Dit geeft aan dat de materialen voldoen aan de nog strengere eisen van de Duitse keurmeesters. De warmtepomp is geproduceerd onder gecontroleerde arbeidsomstandigheden en ook is er strenger gekeken naar de duurzaamheid.
Een gecertificeerd installateur. Deze is in staat om uw warmtepomp geheel brandveilig aan te sluiten. Daarnaast kan hij het uiterste vermogen uit uw installatie halen.

Fouten die vaak worden gemaakt

De meest gemaakte fout is wel dat u een installateur inschakelt die ver buiten Amsterdam gevestigd is. Deze installateur is niet altijd op de hoogte van geldende regels waardoor u een hoop regelwerk zelf moet doen. Daarnaast betaalt u een behoorlijk bedrag aan kilometerkosten. Een andere veel gemaakte fout is dat u apparatuur koopt met een te laag vermogen. Daardoor heeft u te weinig warm water in huis of de radiatoren worden naderhand niet warm genoeg.

Uw voordelen bij een warmtepomp

Een warmtepomp is bij de aanschaf een behoorlijk kostbare investering maar u verdient deze terug. Een warmtepomp die op ventilatiewarmte werkt of die hybride is verdient u doorgaans binnen 4 tot 5 jaar terug. Een warmtepomp die de warmte uit de grond ophaalt verdient u langzamer terug. Daarvoor bent u 12 tot 14 jaar bezig.

Check deze zaken

Kijk naar het vermogen. Bereken dit vooraf voor u een warmtepomp gaat

aanschaffen.

Laat geen geld liggen. Kijk goed naar de geldende subsidies landelijk en lokaal.

Een plaatselijke leverancier.

Besparen op uw zonnepanelen
Dit doet u onder andere door gezamenlijk met uw buren of een initiatief in te kopen. U bespaart doordat er groter ingekocht kan worden. Daarnaast krijgt u dan betere voorwaarden. Verder bespaart u met behulp van onderstaande tip.

Kwaliteit van vakmannen in Amsterdam vergelijken

Via onderstaande button ontvangt u meerdere offertes van vakmannen die u kunt vergelijken. Door te vergelijken op onderstaande punten kunt u tot 20 procent besparen.

  • Vergelijk de kosten van materiaal. Het gaat dan om het materiaal van de warmtepomp zelf maar ook om het installatiemateriaal.
  • Vergelijk de kosten van de installatie. Vergelijkt u in dat geval alleen de kosten van gecertificeerde installateurs.
  • Vergelijk enkel de prijzen die inclusief de BTW zijn aangegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan

5 Misvattingen over Warmtepompen: Feiten en Oplossingen in 2024

februari 16, 2024

Warmtepompen zijn tegenwoordig een hot topic in de wereld van duurzame energie,