Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 08 nov 2021

Warmtepomp ApeldoornWarmtepomp Apeldoorn? In de gemeente Apeldoorn maakt men ernst met het feit dat de stad in 2050 klimaatneutraal moet zijn. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer inwoners overgaan tot de aanschaf van een warmtepomp. Een kostbare investering, dus we geven u graag wat meer informatie.

 

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                      

Hoe komt de prijs tot stand

de prijs van een warmtepomp is opgebouwd uit een aantal onderdelen die we voor u benoemen. 50 procent van de totale prijs wordt nog altijd bepaald door de warmtepomp zelf. Het gaat om een vernuftig stuk techniek. Daarnaast wordt een kwart bepaald door het installatiemateriaal van de warmtepomp. Met name een apparaat wat de warmte uit de grond haalt vergt nogal wat installatiemateriaal. Een kwart is tenslotte weggelegd voor de installateur. U moet een gecertificeerd installateur inschakelen die een dag tot twee weken werk aan de klus heeft.

De prijs van een warmtepomp

Aan een warmtepomp zit en prijskaartje vast. We hebben van de meest verkochte modellen de volgende prijsopgaven ontvangen:

Welk model warmtepomp schaft u aan Wat is de bron van de warmte Wordt u met dit apparaat zelfvoorzienend Wat is de prijs (vanaf)
Warmtepomp op ventilatiekanaal Warmte uit het ventilatiekanaal Nee 2490 euro
Warmtepomp hybride Warmte uit de lucht aangevuld met elektriciteit Nee 4025 euro
Warmtepomp grond-water Warmte uit de grond Ja 12950 euro

Waarom een specialist in Apeldoorn inhuren

Voor een warmtepomp schakelt u het beste een lokale specialist in. Dat doet u omdat een dergelijke specialist als geen ander de regels kent van de gemeente aangaande vergunningen die nodig zijn. Een lokale installateur kan deze eveneens voor u aanvragen. Daarnaast is een lokale specialist bekend met subsidies die de gemeente heeft voor u. Ook deze kan de installateur vaak aanvragen. Als laatste zullen er zeer lage kilometerkosten in rekening worden gebracht. Op die manier weet u zeker dat u het voordeligste uit bent.

Steun of subsidie in Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn geeft genoeg informatie over de aanschaf van een warmtepomp. U kunt er meer over lezen op onderstaande site. https://www.energiekapeldoorn.nl/. Verder kunt u bij de gemeente Apeldoorn ook informeren naar eventuele inwonersinitiatieven waarbij u kunt aansluiten.

Een warmtepomp kopen

Zelfvoorzienend of niet. Een warmtepomp waarmee u zelfvoorzienend bent is het duurste in de aanschaf, maar na 12 jaar heeft u geen kosten meer aan de warmte die u verbruikt. Verder bent u gelijk geheel onafhankelijk van het gasnet.
Kijk naar andere radiatoren. Met een warmtepomp moet u gelijk andere radiatoren laten plaatsen in uw huis. Het gaat dan om speciale radiatoren die functioneren op lagere temperaturen. Bij een grond-water warmtepomp kiest u voor een vloerverwarming.

Denk aan vergunningen. Voor gebruik van grondwater heeft u een gemeentelijke vergunning nodig. Verder heeft u voor een verandering aan het uiterlijk van uw huis in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Vergeet dit niet bij de aanschaf.

Belangrijke keurmerken

CE. Dit is een keurmerk wat aangeeft dat uw warmtepomp verhandeld mag worden in de EU. Het apparaat is gemaakt volgens de veiligheidseisen van de EU.

Tüv. Dit geeft aan dat het apparaat voldoet aan de strengere eisen van de Duitse regering. Er wordt dan rekening gehouden met het productieproces en de mate waarin het milieu wordt belast.

Een erkend installateur. Kies altijd voor een erkende installateur. Alleen deze zal de warmtepomp brandveilig weten te plaatsen. Daarnaast is een erkende installateur in staat om het uiterste vermogen uit de warmtepomp te halen.

Pas op voor deze fouten

De meest gemaakte fout is dat een installateur van de andere kant van het land wordt ingeschakeld. Deze zal niet snel bij u kunnen zijn en daarnaast berekent hij onnodig hoge kilometerkosten. Beter is het dan ook om een lokale installateur in te schakelen. Verder moet u oppassen met het vermogen van de warmtepomp. Kies voor een warmtepomp die het vermogen levert wat past bij uw huis en uw huishouden.

De terugverdientijd van een warmtepomp

Dit wordt bepaald door de aanschafprijs en de warmte die wordt geleverd. Een warmtepomp op het ventilatiekanaal of een hybride warmtepomp verdient u terug in ongeveer 4 jaar. Een warmtepomp die de warmte uit de grond ophaalt verdient u terug in ongeveer 12 jaar.

Check deze zaken

Een initiatief of niet. Kunt u aansluiten bij een initiatief van de gemeente of van een aantal inwoners dan bespaart u dat een hoop geld en moeite.
Zelfvoorzienend of niet. Wilt u zelfvoorzienend zijn met uw warmtepomp dan moet u een apparaat aanschaffen wat genoeg verwarming en warm tapwater levert. Deze toestellen zijn vaak een slag duurder.
Een lokale installateur. Ga niet zoeken op een zoekmachine naar een installateur. De bovenste resultaten zijn ingekochte advertenties van installateurs die vaak aan de andere kant van het land gevestigd zijn.

Besparen op uw warmtepomp

Dit doet u door ofwel in te stappen bij een initiatief ofwel door samen met uw buren een warmtepomp aan te schaffen. In het laatste geval krijgt u vaak een paar procent voordeel van de installateur. Een andere manier van te besparen leest u in het volgende stukje.

De kwaliteit van vakmannen in Apeldoorn vergelijken

Dit doet u met deze button. U ontvangt gelijk vrijblijvend een aantal offertes die u vergelijkt op de volgende punten: de prijs van het materiaal en het tarief van de installateur. Verder vergelijkt u alleen prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan

5 Misvattingen over Warmtepompen: Feiten en Oplossingen in 2024

februari 16, 2024

Warmtepompen zijn tegenwoordig een hot topic in de wereld van duurzame energie,