Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 08 nov 2021

Warmtepomp BussumWarmtepomp Bussum? De gemeente Bussum heeft van de rijksoverheid een opdracht gekregen. Men moet in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn. Dat heeft als gevolg dat de inwoners hun warmte middels een warmtepomp moeten gaan opwekken. We hebben wat informatie op een rij gezet die van pas komt als u een dergelijke investering moet gaan doen.

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                      

De prijsopbouw van uw investering

Een warmtepomp is behoorlijk kostbaar. Het prijskaartje is opgebouwd uit een aantal punten. Een kwart van de totale investering is voor de installateur weggelegd. Deze zal bij een relatief eenvoudige warmtepomp een dag bezig zijn maar bij een grond – water warmtepomp kan dit oplopen tot twee weken. Daarnaast is een kwart voor de installatiematerialen weggelegd. De helft uiteindelijk is voor de warmtepomp zelf.

Wat is de prijs van een warmtepomp

We vroegen een aantal offertes op van warmtepompen. Men stuurde ons de onderstaande prijsopgaven toe.

Welk model warmtepomp wilt u aanschaffen Wat is de grondstof voor uw warmte Zelfvoorzienend ja of nee Wat is de prijsindicatie
Een warmtepomp grond – water Warmte uit de grond Ja 15995 euro
Een warmtepomp hybride Lucht en een deel elektriciteit Nee 4450 euro
Een warmtenpomp op het ventilatiekanaal Ventilatielucht Nee 1499 euro

Waarom een specialist in Bussum inschakelen

In het Gooi zijn meerdere installateurs gevestigd die warmtepompen installeren. Het beste is het voor u om een installateur uit het Gooi in te schakelen. Dat doet u bijvoorbeeld omdat de lokale installateur als geen ander de regels kent van de gemeente op het gebied van omgevingsvergunningen. Daarnaast kent de lokale installateur alle subsidies die er te halen zijn. Hij kan u ook helpen bij het claimen daarvan. Verder zal een lokale installateur kort hoeven te rijden waardoor hij snel bij u kan zijn.

Steun of subsidie voor een warmtepomp in Bussum

De gemeente Bussum heeft voor zowel particulieren als bedrijven een deel van de website gereserveerd voor informatie over warmtepompen. U leest er meer over op deze site. https://gooisemeren.nl/zoeken/?tx_solr%5Bq%5D=warmtepompen. Verder Kunt u bij de gemeente ok informatie ontvangen over de mogelijkheden van een initiatief waarbij u kunt instappen.

Een warmtepomp kopen

Goede informatie voor u tot aanschaf overgaat. Het voorgesprek is heel belangrijk. U krijgt informatie over het model warmtepomp wat het beste past bij uw woonsituatie, uw budget en uw wensen.

Een verbouwing bij het plaatsen. Bij het plaatsen zullen de radiatoren in uw huis moeten worden vervangen. Bij een grond – water warmtepomp wordt er een vloerverwarming aangelegd. Bij een andere vorm van warmtepomp wordt er gewerkt met radiatoren die met minder warm water uw huis verwarmen.
Vergeet uw subsidies niet. Na afloop vraagt u alle subsidies op waar u recht op hebt. Ook hierbij kan een lokale installateur u helpen. Het bespaart u een hoop moeite bij het beantwoorden van technische vragen.

De keurmerken waarop u let

CE voor de EU. Dit keurmerk geeft aan dat de warmtepomp voldoet aan de veiligheidseisen van de EU.
Tüv. Dit geeft aan dat de warmtepomp is geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden. Daarnaast is het milieu bij het produceren minimaal belast.
Een gecertificeerde installateur. Deze heeft alle benodigde opleidingen gevolgd. Daardoor zal uw warmtepomp het maximale rendement behalen. Daarnaast wordt de warmtepomp geheel brandveilig geplaatst.

Pas op voor deze valkuilen

De meest gemaakte fout is dat er een installateur wordt ingeschakeld die vanaf de andere kant van het land moet komen. Deze zal onnodig veel kilometerkosten in rekening moeten brengen. Daarnaast zal deze installateur minder flexibel zijn als er afspraken met u moeten worden ingepland. Verder zal in dit geval het eerste informatieve gesprek vaak niet bij uw huis zelf plaatsvinden. Daardoor heeft u mogelijk een warmtepomp die niet het gewenste resultaat oplevert.

Uw warmtepomp als investering

Een warmtepomp wordt vaak ten onrechte een uitgave genoemd. In werkelijkheid is het een investering. U verdient de warmtepomp weer terug door de loop der tijd. Een warmtepomp die hybride is of het model wat u op het ventilatiekanaal aansluit verdient u terug in ongeveer 4 jaar. Een warmtepomp die de warmte uit de grond haalt verdient u terug in circa 12 jaar. U heeft immers geen uitgaven meer voor aardgas. Daardoor bent u op den duur goedkoper uit.

Check onderstaande zaken

Kijk naar het juiste vermogen. Dit is een heel belangrijk aspect als u een

warmtepomp gaat kopen. U berekent het juiste vermogen aan de hand van uw type woning, de afmeting van de ruimtes in uw huis en het aantal personen in uw huishouden. Het wordt altijd uitgedrukt in kW. Met het juiste vermogen warmtepomp heeft u de juiste warmtegraad in uw huis.
Denk aan de vergunningen. Deze vraagt u op bij de gemeente, bij de welstandscommissie. De installateur weet exact welke wegen hij moet bewandelen bij de gemeente om dit geregeld te krijgen.

Besparen op een warmtepomp is eenvoudig
u bespaart op de kosten van een warmtepomp door in te stappen bij een collectief. Op die manier profiteert u van een kwantumkorting doordat er in grotere aantallen wordt ingekocht. Daarnaast kunt u besparen door samen met uw buren een warmtepomp te kopen. Ook dan koopt u groter in en kunt u betere voorwaarden bedingen.

De kwaliteit van vakmannen vergelijken in Bussum

Dit doet u met onderstaande button. U ontvangt gelijk meerdere offertes die u vergelijkt op de volgende punten: prijs van het materiaal, prijs van het installeren en de kilometerkosten. Verder vergelijkt u voor de transparantie alleen de prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan

5 Misvattingen over Warmtepompen: Feiten en Oplossingen in 2024

februari 16, 2024

Warmtepompen zijn tegenwoordig een hot topic in de wereld van duurzame energie,