Warmtepomp Feenstra

Wie kiest voor besparen op het milieu komt bij de aanschaf van een nieuwe verwarmingsinstallatie al snel voor een aantal vragen te staan. Een cv installatie is namelijk niet meer zo heel erg in trek. Het aardgas wat ervoor wordt gebruikt wordt steeds schaarser, en de uitstoot van CO2 is behoorlijk hoog. Een warmtepomp is dan ook de oplossing voor iedereen die geen of minder gas wil gaan gebruiken. Feenstra, een installateur van cv installaties, speelt heel handig in op deze vraag van de klanten. Men zorgt voor een totaalpakket voor de klant waardoor deze een goed zicht op de prijzen heeft, en daarnaast in één keer klaar is.

Het hybride systeem

In Nederland begint men momenteel langzaam aan met het ontdekken van de voordelen van de warmtepomp. Een installatie die de warmte onttrekt aan de aarde is nog niet zo heel populair vanwege de overlast die ontstaat bij de aansluiting hiervan. De hybride installatie die je kan combineren met de bestaande cv installatie daarentegen wordt steeds populairder. Het spreekt voor zich dat dit een systeem is wat enkel in bestaande bouw kan worden toegepast, mits er al een werkende cv installatie aanwezig is.

De werking van een hybride systeem

Een hybride systeem werkt op basis van omgevingslucht. Deze wordt onttrokken aan de hand van een buiten unit. Vervolgens wordt deze lucht naar de warmtepomp toe geleid alwaar de lucht wordt opgewaardeerd via gloeispiralen tot warme lucht die in staat is om het tapwater binnenshuis te verwarmen. Dit systeem is bovendien in staat om de radiator aan te sturen om het huis bij te verwarmen; het is een waardevolle aanvulling op het bestaande systeem. De besparing ten opzichte van een standaard cv installatie is op deze manier ongeveer 30 procent.

Een totaalprijs voor de warmtepomp

Feenstra is uiteraard een leverancier van warmtepompen die de installatie tevens verzorgt. Het spreekt dan ook voor zich dat de warmtepompen die men levert gecombineerd worden met een volledige installatie. Een waardevol systeem, want de installatie van een warmtepomp moet nauwgezet gebeuren. Daarbij moet je bedenken dat de installatiekosten van een warmtepomp al snel meer dan de helft van de aanschafkosten van het systeem betreffen. We keken dan ook voor jou naar deze totaalprijzen en kwamen tot een aantal tarieven en apparaten.

Welke warmtepomp koop je Omschrijving van het systeem Vanaf- prijs inclusief installatie
Inventum Ecolution Solo warmtepomp Systeem wat wordt gecombineerd met een bestaande cv ketel. Categorie 0 tot 18 kW. 3499 euro
Inventum Ecolution Combi warmtepomp Systeem wat wordt gecombineerd met een bestaande cv ketel. Categorie 0 tot 18 kW. 3999 euro
Itho Daalderop Base Cube CW4 24/30 met HP Cube en spIDer Compleet systeem met warmtepomp en nieuwe ketel. Categorie 18 tot 22 kW. 4849 euro
Itho Daalderop Base Cube CW5 24/35, HP Cube en spIDer Compleet systeem met warmtepomp en nieuwe ketel. Categorie 18 tot 22 kW. 4979 euro
Itho Daalderop Base Cube CW5 30/35, HP Cube en spIDer Compleet systeem met warmtepomp en nieuwe ketel. Categorie 26 tot 30 kW. 5079 euro

Het verschil uitgelegd

De warmtepompen waarmee Feenstra werkt hebben ieder hun eigen prijsklasse. Die prijsklasse ligt eenvoudigweg in het feit dat ze met verschillende kW werken. De hoeveelheid kW die jij nodig hebt verschilt per huis. Er wordt naar een aantal zaken

gekeken om te berekenen hoeveel kW je nodig hebt in je huis:

  • Het aantal personen in een huishouden. Het aantal kW staat voor het vermogen wat je nodig hebt in een ketel. Ben je met een meerpersoonshuishouden, dan zal je meer kW nodig hebben om het hele huis van warm tapwater te kunnen voorzien. Voor warm tapwater in combinatie met de radiatorfunctie is een bepaald aantal kW nodig.
  • De apparatuur in een huishouden. Maakt jouw installatie gebruik van radiatoren die kunnen werken met lagere temperaturen, dan zal je minder kW nodig hebben voor je huis dan wanneer je met normale radiatoren werkt. Werk je met radiatoren met lagere temperaturen, dan zal je die eerst moeten aanschaffen. Dat dit voor een meerprijs zorgt is logisch; de kosten van een set aangepaste radiatoren en een lager geprijsde warmtepomp is ongeveer gelijk aan die van een hoger geprijsde warmtepomp.
  • De grootte van jouw huis. Het aantal kubieke meters in een huis wat moet worden verwarmd is vaak leidend voor het aantal kW wat nodig is om een huis aangenaam te verwarmen. Bespaar niet op het aantal kW, want je zal dan extra verwarming moeten aanschaffen.

Laat altijd de adviseur van Feenstra uitrekenen hoeveel kW jij nodig hebt om jouw huis te verwarmen. De verleiding is groot om een apparaat met een zo hoog mogelijk vermogen aan te schaffen maar dit is niet praktisch. Gevolg zal namelijk zijn dat de warmtepomp als gevolg van het hoge vermogen een veel te hoge binnentemperatuur gaat maken waardoor je huis al snel als een sauna al aanvoelen.

Vraag om offertes

Wil jij een energiebesparing realiseren in je huis; vraag dan eerst om offertes bij Feenstra voordat je tot een aanschaf overgaat. Jouw besparing kan je zelf bekijken door de offertes te vergelijken.

Gratis meerdere offertes in uw mailbox?

Bent u van plan een warmtepomp te kopen? Dan is het verstandig om vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier krijgt u goed inzicht in de kosten en kunt u tot wel 30% op de kosten besparen. Vul hieronder uw postcode in, vervolgens uw gegevens en vergelijk lokale warmtepomp specialisten.