Alle informatie over warmtepompen
Gratis én vrijblijvend

Veel huishoudens betalen maandelijks een behoorlijk hoog bedrag aan hun energieleverancier. Het maandelijkse voorschot loopt de spuigaten uit terwijl er opvallend weinig wooncomfort bij komt kijken. Dit is dan ook gelijk de reden waarom woningbezitters over gaan op een andere manier van energie opwekken waarbij ze zelf verantwoordelijk worden voor hun energievoorziening. Het opwekken van warm water is iets wat u via een warmtepomp op mechanische wijze zelf zou kunnen doen. U maakt in dat geval gebruik van de zogeheten natuurlijke elementen lucht en water. Dit zijn twee elementen die overal waar mensen wonen ruimschoots aanwezig zijn.

Iedere warmtepomp heeft zijn eigen functie
Niet iedere warmtepomp maakt gebruik van dezelfde elementen om warm tapwater en een warme cv-installatie te leveren. Er zijn meerdere soorten warmtepompen die ieder gebruik maken van andere natuurlijke elementen en een specifieke functie hebben. Zo is de meest betaalbare warmtepomp wellicht ook voor kleinbehuisden de meest praktische warmtepomp. Het gaat in dat geval om een zogeheten lucht-lucht warmtepomp, die ervoor zorgt dat de buitenlucht wordt omgezet in warmere lucht die in één bepaalde ruimte in uw woning naar binnen komt.  Een lucht-water warmtepomp zal ervoor zorgen dat er – via een speciale cv-ketel – warm water zal worden gegenereerd vanuit de buitenlucht. Een dergelijke warmtepomp voorziet je woning niet alleen van warme lucht, maar ook van warm tapwater en een werkende cv-installatie voor je hele huis.

Een warmtepomp die koelte oplevert
Het eerstgenoemde type warmtepomp heeft meerdere functies behalve het verwarmen van lucht in je woning. Dit type warmtepomp zet al dan niet koude lucht van buitenaf om via de warmtepomp in warme lucht om een kamer mee te vullen. In ons land kennen we echter niet alleen koudes periodes; het klimaat kan ook voor een hittegolf zorgen. Een lucht-lucht warmtepomp kan dan ook omgekeerd werken waardoor je in plaats van een verwarmingsinstallatie een airco installatie bij je huis hebt hangen. Op die manier heb je dus een multifunctioneel apparaat bij je huis waar je het hele jaar door plezier van hebt.

Een warmtepomp die je zwembad verwarmt
Wanneer jij een zwembad hebt wat de grote energieverbruiker is in jouw huishouden kan je natuurlijk kiezen voor een speciale zwembad-warmtepomp. Dit apparaat zuigt buitenlucht aan en waardeert die warmte op tot een juiste temperatuur om je zwembad het hele jaar door mee op temperatuur te houden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Warmtepompen zijn niet alleen voor rijke mensen. Ook als je geen geld hebt, kun je ervan profiteren.

april 23, 2024

Mensen zeggen vaak dat je geld moet hebben om een warmtepomp te

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan