Warmtepompboiler

warmtepompboilerWarmtepompboiler? Steeds vaker wordt er voor gekozen om in een woning gebruik te maken van een warmtepompboiler. De werking van een dergelijke boiler is eigenlijk vrij eenvoudig te noemen. Een warmtepompboiler zorgt er immers voor dat warm water wordt opgewarmd door middel van warme lucht. Deze warmte wordt onttrokken uit de lucht van de woning. In principe kunnen we dan ook stellen dat een warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als de gewone warmtepomp. Het systeem onttrekt met andere woorden eveneens warmte uit de omgevingslucht waarna de opgewekte energie wordt aangevuld met elektrische energie om op die manier de gewenste temperatuur te kunnen bereiken. Denkt u er ook aan om in uw huis gebruik te maken van een warmtepompboiler? In dat geval is het voor u zeker en vast de moeite waard om onderstaande informatie te raadplegen!

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                      

Inhoud

Tot 3 keer minder stroomverbruik

Het gebruik van een warmtepompboiler is door de jaren heen steeds populairder geworden. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Mensen staan er vaak niet bij stil, maar het opwarmen van het water welke bijvoorbeeld wordt gebruikt in de badkamer vergt heel wat energie. Dit energieverbruik zal vervolgens op het einde van het jaar een niet onaanzienlijke invloed hebben op de hoogte van de energiefactuur. Wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van een warmtepompboiler zult u merken dat dit energieverbruik tot zomaar even 3 keer kan worden ingeperkt. Op deze manier kan de energiefactuur niet één keer, maar wel ieder jaar opnieuw aanzienlijk worden verlaagd.

De voordelen van een warmtepompboiler

Het feit dat er tot drie keer minder stroom wordt verbruikt door middel van een warmtepompboiler is uiteraard niet het enige voordeel waar u op kunt rekenen. We hebben de resterende voordelen nog even voor u op een rijtje gezet:

  • De opwarming van het tapwater gebeurt op een milieuvriendelijke wijze.
  • Een warmtepompboiler is probleemloos aan te sluiten op zonnecollectoren.
  • 1 KWH verbruikte stroom is zomaar goed voor een energieopbrengst van 3,7 KWH.

Bovenstaande voordelen maken reeds duidelijk dat gebruikmaken van een warmtepompboiler niet alleen op vlak van het milieu diverse interessante voordelen met zich meebrengt, bovendien vormt ze ook op financieel vlak ongetwijfeld een interessante meerwaarde voor iedere woning en haar inwoners.

Het rendement van een warmtepompboiler

Twee factoren zijn bepalend voor het rendement waar een warmtepompboiler over beschikt. In eerste instantie is er uiteraard de temperatuur van de lucht welke wordt aangezogen. Het rendement van de warmtepompboiler zal immers altijd hoger zijn naarmate de lucht over een hogere temperatuur beschikt. Daarnaast speelt ook de te bereiken temperatuur van het sanitair warm water een niet onbelangrijke rol. Het rendement wordt immers gedrukt op het ogenblik dat deze hoog wordt ingesteld. Een warmtepompboiler beschikt over een gemiddeld rendement van een Cop van 3 gedurende het verwarmingsproces. Met andere woorden, de warmtepomp zal 1 deel elektriciteit verbruiken en 3 delen warme lucht. In de praktijk zorgt dit voor een stroombesparing van een slordige 75 procent in vergelijking met een gewone elektrische boiler. Het is onnodig om te zeggen dat op deze manier een ronduit indrukwekkend rendement kan worden gerealiseerd.

Gratis meerdere offertes in uw mailbox?

Bent u van plan een warmtepomp te kopen? Dan is het verstandig om vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier krijgt u goed inzicht in de kosten en kunt u tot wel 30% op de kosten besparen. Vul hieronder uw postcode in, vervolgens uw gegevens en vergelijk lokale warmtepomp specialisten.