Alle informatie over warmtepompen
Gratis én vrijblijvend

Laatst bewerkt op: 22 nov 2021

Warmtepomp besparingWarmtepomp besparing? Uiteraard vormt een warmtepomp een bijzonder duurzame manier om water en lucht op te warmen waardoor het een positieve invloed heeft op het milieu. De belangrijkste reden waarom zoveel mensen er iedere dag opnieuw voor kiezen om gebruik te maken van een warmtepomp gaat evenwel schuil in de energiebesparing die er mee kan worden gerealiseerd. De energieprijs vormt voor veel mensen vandaag de dag een financiële doorn in het oog. Ze wachten dan ook ieder jaar opnieuw met een bang hart de eindafrekening van hun energiefactuur af. Bent u eveneens op zoek naar een mogelijkheid om een besparing te realiseren op uw energiefactuur? In dat geval kan een warmtepomp de perfecte oplossing betekenen! Hoeveel u precies kunt besparen door gebruik te maken van een warmtepomp komt u te weten wanneer u verder leest!

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                      

Hoeveel kost een warmtepomp?

besparing warmtepompVooraleer we in detail ingaan op de besparing die door middel van een warmtepomp kan worden gerealiseerd is het niet oninteressant om u eerst een goed beeld te geven van de gemiddelde kostprijs die is verbonden aan het kopen van een warmtepomp. Op dit vlak beschikt u vandaag de dag over verschillende mogelijkheden. Elke type warmtepomp beschikt daarbij over diens eigen kostprijs. We zetten deze graag even voor u op een rijtje:

Type warmtepomp Gemiddelde kostprijs
Lucht-water warmtepomp Tussen 10.250 & 15.250 euro
Lucht-lucht warmtepomp Tussen 4.250 & 8.250 euro
Grond-water warmtepomp Tussen 15.250 & 25.250 euro
Water-water warmtepomp Tussen 15.250 & 20.250 euro
Hybride warmtepomp Tussen 5.250 & 7.250 euro

In principe maakt bovenstaande duidelijk dat u als eigenaar van de woning min of meer zelf kunt bepalen hoe groot uw investering precies mag zijn. Het spreekt evenwel voor zich dat een warmtepomp met een lagere kostprijs veelal ook over een beperkter rendement beschikt. Heeft u hier geen probleem mee en wilt u vooral de prijs van een warmtepomp zoveel mogelijk drukken? Dan is kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp wellicht voor u de beste keuze.

Hoeveel besparen met een warmtepomp?

Hoeveel u kunt besparen door gebruik te maken van een warmtepomp is sterk afhankelijk van de toepassing(en) waarvoor ze wordt gebruikt. De besparing is bijvoorbeeld een stuk beperkter wanneer ze uitsluitend wordt ingezet om het water in het zwembad te verwarmen dan wanneer ze wordt gebruikt om een volledige woning op te warmen en / of af te koelen. De gemiddelde energiebesparing die kan worden gerealiseerd door middel van het aanschaffen van een warmtepomp is evenwel vastgesteld op een bedrag van zo’n 300 euro op jaarbasis. Bij de berekening werd rekening gehouden met een gezin waarbij sprake is van een gasverbruik van ongeveer 1200 kubieke meter op jaarbasis. Het betreft uitsluitend het gasverbruik voor de verwarming. Wanneer uw gezin een groter gasverbruik kent per jaar stijgt uiteraard het financiële voordeel dat door middel van een warmtepomp kan worden gerealiseerd.

Extra besparing door subsidie

De bovenstaande besparing is uiteraard reeds afdoende interessant, maar er is meer. Het is namelijk ook zo dat er een subsidie wordt toegekend op de aankoopprijs van een warmtepomp. Deze subsidie kan er niet alleen voor zorgen dat de kostprijs voor het kopen van een warmtepomp naar omlaag gaat, daarnaast wordt ook de terugverdientijd gevoelig ingekort. Op deze manier slaat u twee financiële vliegen in één klap!

Denk ook aan gevel laten reinigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Warmtepompen zijn niet alleen voor rijke mensen. Ook als je geen geld hebt, kun je ervan profiteren.

april 23, 2024

Mensen zeggen vaak dat je geld moet hebben om een warmtepomp te

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan