Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

We betalen tegenwoordig maandelijks een behoorlijk hoog bedrag aan het energiebedrijf wanneer het aankomt op het verwarmen van onze woning. Deze kosten worden niet eens zozeer opgejaagd door de stroomrekening van ons huishouden, maar wel door de gasrekening die ook door uw energiebedrijf wordt gepresenteerd. Wanneer u ook vindt dat u naar verhouding teveel betaalt aan uw energiebedrijf is het een goed idee om eens te kijken hoe u dat bedrag kunt verminderen. Een goed idee is het in dat geval om over te gaan op een andere manier van energie opwekken in uw woning.

Maak gebruik van natuurlijke grondstoffen
Op het moment dat u overweegt om de natuur in te zetten bij het verwarmen van uw woning denkt u in eerste instantie waarschijnlijk aan zonnepanelen. Niet ieder huis leent zich hier echter voor, en de zon schijnt ook niet altijd even goed om volop te profiteren van uw zonnepanelen. Handiger is het om te profiteren van een natuurlijke factor die voortdurend aanwezig is, zoals lucht of grondwater. Voor het gebruik van deze factoren om uw woning te verwarmen is de warmtepomp in het leven geroepen.

Wat voor warmtepomp wilt u
Wanneer u dan informatie gaat inwinnen op het internet voor de aanschaf van een warmtepomp zult u onwaarschijnlijke bedragen tegen komen. Daar waar de aanschaf van een warmtepomp begint met een paar honderd euro kan deze prijs oplopen tot bijna 20.000 euro. Het verschil in prijs wordt veroorzaakt door het type warmtepomp wat u bekijkt.  Een warmtepomp is er namelijk in meerdere soorten en maten; er zijn warmtepompen die functioneren in de vorm van een omgekeerde airco, en apparaten die voor een volledige warmtewinning vanuit de grond zorgen.

De juiste warmtepomp voor uw situatie
Een geschikte warmtepomp voor uw situatie koopt u dan ook pas nadat u voor uzelf op een rij hebt gezet welke zaken u verwacht van een warmtepomp. Wilt u slechts één ruimte – zoals de woonkamer – van uw woning voorzien van warmte met de warmtepomp, of wilt u zowel warm tapwater als warm water voor uw volledige cv-installatie verkrijgen uit natuurlijke elementen; het zal bepalend zijn voor de prijs die u voor een warmtepomp kwijt zult zijn. Een duurdere warmtepomp zal echter aan uw huishouden weer een hoger rendement opleveren waardoor u de aanschaf op redelijk korte termijn weer terugverdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

80 procent meer warmtepompen aangeschaft in 2023

juli 21, 2023

In dit halve jaar zijn er al ruim 80 procent meer warmtepompen

Verleng de levensduur van je warmtepomp: Onderhoudstips

juli 17, 2023

Een warmtepomp draagt bij aan het verduurzamen van je huis. Er zijn

Een warmtepomp in mijn vakantiehuis plaatsen

juli 17, 2023

Er zijn heel wat verschillende dingen die je in je normale woning