Alle informatie over warmtepompen
Gratis én vrijblijvend

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen binnenkort in meer gevallen vergunningvrij zijn in Apeldoorn. De gemeente kondigt aan dat voor diverse bouwprojecten en technische installaties de regels worden verruimd.

Omgevingswet in Nederland

Met de invoering van de Omgevingswet dit jaar in Nederland verandert de regelgeving rondom bouwen en wonen aanzienlijk. Gemeenten worden nu verplicht om te werken met een omgevingsplan, een set met algemene regels voor bouwen, wonen en de inrichting van de ruimte.

Verruiming van regels

Apeldoorn grijpt deze gelegenheid aan om niet alleen het plaatsen van warmtepompen, maar ook andere bouwwerken en technische installaties, zoals airco’s en dakkapellen, vergunningsvrij te verklaren. Dit houdt in dat bijvoorbeeld een warmtepomp die achter het pand op de grond staat, binnenkort geen officiële toestemming meer vereist.

Toekomstige mogelijkheden

Met deze verruiming in zicht, kunnen inwoners van Apeldoorn binnenkort meer vrijheid genieten bij het verduurzamen van hun woningen. De regels voor warmtepompen worden soepeler, wat betekent dat het installeren ervan minder administratieve rompslomp met zich meebrengt.

Invoering van de nieuwe regels

Hoewel deze wijzigingen veel beloven voor de toekomst van duurzaam wonen in Apeldoorn, is geduld nog even vereist. De gemeente moet het omgevingsplan nog verder uitwerken en invoeren. Er wordt echter al gewerkt aan een vooruitlopende regeling om de verruimingen eerder van kracht te laten gaan. Naar verwachting zal dit in het eerste kwartaal van volgend jaar plaatsvinden.

Uitzonderingen

Het is belangrijk op te merken dat deze verruimingen niet van toepassing zullen zijn op rijks- en gemeentelijke monumenten, en op beschermde stads- en dorpsgezichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Warmtepompen zijn niet alleen voor rijke mensen. Ook als je geen geld hebt, kun je ervan profiteren.

april 23, 2024

Mensen zeggen vaak dat je geld moet hebben om een warmtepomp te

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan