Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 08 nov 2021

Warmtepomp MierloWarmtepomp Mierlo? U kunt uw woning in Mierlo op verschillende manieren verduurzamen. Isolatie is een bekende methode, maar ook zonnepanelen en zonneboilers helpen hierbij. Een warmtepomp is een apparaat dat u in plaats van uw verwarmingsketel kunt laten installeren. Het gebruikt namelijk geen gas om uw water mee op te warmen, maar warmte die al op de aarde aanwezig is.

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                      

De kosten

Warmtepompen zijn duurder dan traditionele gasketels, maar ze gaan 10 jaar langer mee, hebben minder onderhoud nodig en leveren grotere besparingen op. Op de lange termijn is een warmtepomp dan dus vaak de beste optie, niet alleen omdat u er het milieu mee bespaart. De prijs vindt u in het onderstaande overzicht, inclusief btw en voor verschillende soorten warmtepompen.

Soort warmtepomp Materialen Arbeidskosten ISDE subsidie Totaal
Lucht-lucht €2000 – €4000 €500 Geen €2500 – €4500
Hybride €4000 – €8500 €750 – €1000 €500 – €2500 €4250 – €7000
Lucht-water €4000 – €10.000 €1000 – €2000 €500 – €2500 €4500 – €9500
Grond-water €6500 – €12.500 €7500 – €10.500 €2500 – €7000 €11.500 – €16.000
Water-water €7500 – €12.500 €12.500 – €20.000 €2500 – €7000 €17.500 – €25.500

Waarom een specialist in Mierlo inhuren?

Een regionale specialist kan voor u soms voordeliger zijn. Niet alleen zijn ze altijd dichtbij, dus extra kosten zoals voorrij- en transportkosten zijn lager, maar u kunt ook gebruik maken van het netwerk van professionele connecties dat ze hebben opgebouwd. Daarnaast hebben regionale specialisten ook een uitgebreide kennis van de regio en de manier waarop warmtepompen daar geplaatst worden en presteren. Het advies dat u krijgt is dan ook regio-specifieker. Als laatste weet een regionale specialist ook exact van welke subsidies u gebruik kunt maken als u in Mierlo woont en of u een vergunning nodig heeft.

Is er steun/subsidie in Mierlo?

In Mierlo kunt u, net als iedereen in de rest van het land die een warmtepomp aanschaft, gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Deze subsidie wordt gecoördineerd door de Rijksdienst van Ondernemend Nederland en is specifiek voor warmtepompen die water verwarmen. Bij de provincie Noord Brabant kunt u terecht voor hulp en advies. De gemeente Geldrop-Mierlo heeft een subsidie in het leven geroepen voor inwoners die hun woning beter isoleren, maar niet voor het laten plaatsen van een warmtepomp. U kunt wel uw financieringsmogelijkheden bespreken met een expert, u kunt bij het Energieloket met een specialist spreken en u kunt al uw vragen over het verduurzamen van uw woning beantwoord krijgen. Steun is er dus voldoende in Mierlo.

Valkuilen bij aankoop warmtepomp

Voordat u een warmtepomp aan gaat schaffen, zijn er enkele valkuilen die u het beste ontwijkt.

  • Niet alle warmtepompen zijn gesubsidieerd: warmtepompen die de lucht verwarmen, zoals airconditioners en wasdrogers, worden niet door de ISDE gedekt. Als u zeker wilt weten of de warmtepomp die u op het oog heeft in aanmerking komt, dan kunt u deze informatie gemakkelijk vinden op de website van de RvO. U ziet dan ook direct hoeveel geld u terug zal krijgen.
  • Niet alle warmtepompen zijn even efficiënt: neemt u een warmtepomp die de warmte uit te lucht gebruikt om water of lucht te verwarmen, dan zal u merken dat de prestaties niet altijd hetzelfde zijn. Dat komt doordat de temperatuur van de lucht erg schommelt, terwijl deze in de bodem en in het grondwater veel stabieler is. Veel mensen kiezen bij het vervangen van een traditionele verwarmingsketel daarom voor een hybride warmtepomp, die bijspringt indien nodig.

Interessante bespaartips

Als u geld kunt besparen op uw warmtepomp, dan kunt u de terugverdientijd verkorten. Het is belangrijk dat u dan de kwaliteit niet uit het oog verliest. U kunt bijvoorbeeld besparen door een warmtepomp in de lente of zomer te kopen, want dat is wanneer u de beste aanbiedingen aan zal treffen. U kunt ook samen met uw buurtgenoten een collectief vormen en uw werkopdrachten tegelijkertijd aanbieden aan een installateur. Deze zal u dan een korting geven, omdat u hem veel werk oplevert. Als laatste raden wij u aan om gebruik te maken van alle steun en hulp die de provincie Noord-Brabant en de gemeente Geldrop-Mierlo u aanbieden. Ga naar het energieloket, bespreek de financieringsmogelijkheden en loop niets mis waar u recht op hebt.

Vergelijk offertes

Is het tijd om een specialist uit Mierlo en omstreken aan te wijzen en uw warmtepomp te laten installeren? Dan kunnen wij u helpen bij het vinden van de beste specialist. Geef uw opdracht nauwkeurig door aan onze vergelijkingstool en u ontvangt snel een aantal op maat gemaakte offertes van onze aangesloten partners. Maak een vergelijking en tel uit uw winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Warmtepompen zijn niet alleen voor rijke mensen. Ook als je geen geld hebt, kun je ervan profiteren.

april 23, 2024

Mensen zeggen vaak dat je geld moet hebben om een warmtepomp te

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan