Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

In dit halve jaar zijn er al ruim 80 procent meer warmtepompen aangeschaft dan in dezelfde periode in 2022. Het gaat om zo’n 85.000 warmtepompen. De schatting van de branchevereniging is dat er dit jaar zo’n 170.000 warmtepompen verkocht worden.

Waardoor komt deze stijging?

De stijging heeft vooral te maken met de gebouwde nieuwbouwwoningen. Er zijn namelijk zo’n 50.000 nieuwbouwwoningen voorzien van een warmtepomp. Ook wordt het aankopen van een warmtepomp gestimuleerd omdat er vanaf 2026 geen nieuwe cv-ketels meer verkocht mogen worden. Vanaf dat moment zullen er dus een hoop warmtepompen verkocht worden, óók aan consumenten. 

Voordelen warmtepomp

Een warmtepomp beschikt over vele voordelen. Naast een warmtepomp werkt als verwarming in de winter, kan de warmtepomp ook je woning koelen in de zomer. Ook is een warmtepomp divers inzetbaar. Je kunt hem gebruiken voor vloer-, plafond- en muurverwarming. Maar ook voor het verwarmen van water, het zwembad en het sanitaire water. Een ander voordeel is dat warmtepompen een ontzettend lange levensduur hebben. Sommige warmtepompen kunnen tot wel 30 jaar meegaan. Ook zijn deze duurzame apparaten erg onderhoudsarm. Je hoeft er niet zo vaak naar om te kijken!

Subsidie warmtepomp

Momenteel is er een landelijke subsidie van de overheid beschikbaar voor de aanschaf van een warmtepomp. Deze subsidie valt in de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). In 2023 is er zo’n 60 miljoen euro meer aan subsidie aangevraagd voor de warmtepomp dan in 2022 in dezelfde periode. Er is nog maar zo’n 40% over van de beschikbaar gestelde subsidie in de ISDE regeling dus wees er snel bij!

Vergelijken bespaart een hoop geld

Het kan lastig zijn om de juiste vakspecialist te vinden voor de aankoop van zonnepanelen. Gelukkig hebben wij de oplossing voor jou! Via onze offerteservice kan je gratis én vrijblijvend meerdere offertes vergelijken van lokale vakspecialisten. Zo kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten. Want vergelijken is altijd goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

5 Misvattingen over Warmtepompen: Feiten en Oplossingen in 2024

februari 16, 2024

Warmtepompen zijn tegenwoordig een hot topic in de wereld van duurzame energie,

Hoge verkoopcijfers warmtepomp, tekort aan installateurs

januari 24, 2024

Het is goed om te zien hoe warmtepompen de laatste tijd als

Nieuwe update ISDE regeling 2024

december 15, 2023

Verbeteringen en Extra’s voor Efficiënte Warmtepompen In de wereld van duurzame energie