Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De energierekening van uw woning is – naast de maandelijkse hypotheeklasten – de grootste uitgave in uw huishouden. In een tijd waarin we zuiniger met onze financiële middelen moeten om gaan is het dan ook niet vreemd dat veel mensen kijken naar manieren om op de energiekosten te besparen.
Uit onderzoeken is gebleken dat zelf energie opwekken vele malen goedkoper is dan energie afnemen van het energiebedrijf. Huishoudens die zelfvoorzienend zijn hebben doorgaans eerst een behoorlijke investering gedaan voordat ze begonnen te besparen op hun energierekening.

De kosten van zelfvoorziening
Wanneer u ook wilt dat uw huishouden zelfvoorzienend wordt op het gebied van energieverbruik zult u daarvoor geld apart moeten zetten. De apparatuur die nodig is voor zelfvoorziening is namelijk niet goedkoop. Wanneer u overgaat op de aanschaf van zonnepanelen zult u extra kosten tegenkomen om deze zonne-energie om te zetten in stroom; op het moment dat u besluit om gebruik van een warmtepomp te gaan maken zult u voor een aantal onverwachte kosten komen te staan, die alles te maken hebben met het omzetten van de energie van een warmtepomp naar de juiste energie om uw woning te verwarmen.

Andere radiatoren bij een warmtepomp
Uw woning is doorgaans al ingericht met radiatoren wanneer u gebruik maakt van centrale verwarming. Deze radiatoren zijn van een bepaald type wat standaard behoort bij het gebruik van een normale combi-ketel. De radiatoren zijn gebouwd op de toevoer van cv-water wat op hoge temperatuur is; zullen dit hete cv-water zullen de radiatoren niet goed kunnen functioneren. Een warmtepomp zal echter zorgen voor cv-water en tapwater wat vele malen minder warm is. Om je woning alsnog comfortabel te verwarmen zal je dan ook andere radiatoren nodig hebben die op deze aanlevering van wat minder heet water ingesteld zijn. Bij deze aankoop staan huishoudens vaak niet stil wanneer ze een bepaald type warmtepomp aanschaffen.

Een grondboring bij een warmtepomp
De meest gangbare warmtepompen die worden verkocht onttrekken hun warmte aan de buitenlucht. Deze buitenlucht wordt dan opgewerkt tot warmte die geschikt is om een woning mee te kunnen verwarmen.  Daarnaast heb je echter ook warmtepompen die gebruik maken van het grondwater en de warmte uit een dieper gelegen aardlaag om je woning en je tapwater mee te verwarmen. Deze warmtepompen vereisen een volledige reconstructie van je tuin. Er zal namelijk een grondboring moeten worden gedaan om twee putten aan te leggen voor je huis. Deze grondboring brengt de nodige kosten met zich mee, maar onderschat ook de kosten van het herinrichten van je tuin niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Warmtepompen zijn niet alleen voor rijke mensen. Ook als je geen geld hebt, kun je ervan profiteren.

april 23, 2024

Mensen zeggen vaak dat je geld moet hebben om een warmtepomp te

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan