Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 08 nov 2021

Isolatie leidingen warmtepompIsolatie leidingen warmtepomp? Veel woningen die voorzien zijn van goede isolatie, passiefwoningen of nul op de meter woningen worden verwarmd door middel van een warmtepomp. Warmtepompen halen warmte uit natuurlijke bronnen in plaats van door het verbranden van fossiele brandstoffen. Hierdoor heb je dus geen gas of pellets meer nodig om warmte op te wekken, maar doe je dit met onuitputtelijke bronnen waar warmte al vanzelfsprekend aanwezig is. Ook verbruiken warmtepompen heel weinig energie, wat betekent dat ze veel rendabeler zijn dan standaard verwarmingsketels. Het is in deze woningen zaak om zo min mogelijk warmte te verliezen en daarom is het belangrijk dat je de leidingen van de warmtepomp ook isoleert.

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                     

Waarom de leidingen isoleren?

Het is de bedoeling dat de warmtepomp zo veel mogelijk van de warmte van de bron verplaatst naar het afgiftepunt. In een passiefwoning of goed geïsoleerde woning zal het vervolgens optimaal worden gebruikt. Een van de plekken waar een warmtepomp warmte zou kunnen verliezen is tijdens het transport en via de leidingen. Om dit te voorkomen en zoveel mogelijk warmte naar het afgiftepunt te brengen dienen deze leidingen te worden geïsoleerd. Alleen op die manier zal je een optimaal rendement kunnen zien. Als het goed is zal de installateur van je warmtepomp de leidingen al isoleren. Doet deze dit niet, dan is het verstandig om hiernaar te vragen.

Vergelijk offertes

Gebruik hier onze onafhankelijke vergelijkingstool en bekijk hoeveel jij zou moeten betalen voor een nieuwe warmtepomp. Deze service is gratis en vrijblijvend en wij staan alleen in contact met betrouwbare leveranciers. Je zal snel een aantal offertes ontvangen die je kunt gebruiken bij het zetten van de eerste stappen richting de aanschaf van een nieuwe warmtepomp.

Ontluchten installatie

Warmtepompen zijn ingewikkelde machines die onderhoudsarm zijn en weinig bewegende delen bevatten. Hierdoor is de kans op problemen kleiner, maar naar mate ze ouder worden groeit logischerwijs het risico op defecten. Door je warmtepomp goed te onderhouden kun je dit enigszins tegengaan, maar ook een warmtepomp kan in storing gaan. Wanneer dit gebeurt is het het verstandigste om hier niet zelf aan te gaan knoeien, maar om direct een monteur in te schakelen. Eén van de oorzaken van een defect kan de aanwezigheid zijn van lucht in het systeem.

Wanneer ontluchten?

Wanneer er zich lucht in het systeem bevindt zal de warmtepomp aangeven dat er een te hoge druk bestaat of juist een te lage druk. Dit kun je aflezen aan de melding in het beeldscherm. Schrijf de foutmelding altijd op voor de monteur, want deze zou kunnen veranderen of verdwijnen. Voornamelijk wanneer er een probleem is met de druk is het verstandig hier niet zelf aan te gaan sleutelen, maar direct een monteur in te schakelen. Controleer je garantieregeling, lees je onderhoudscontract en zie of je misschien in aanmerking komt voor een gratis reparatie. Is dit niet zo, dan doe je er goed aan een erkende warmtepompmonteur in te schakelen om naar je probleem te komen kijken. Deze kan het systeem vervolgens indien nodig professioneel ontluchten zodat je warmtepomp snel weer optimaal kan werken. Lees ook: kruipruimte isolatie 2018.

Vergelijk offertes

Wil je een warmtepomp aanschaffen, een onderhoudscontract afsluiten of een monteur inschakelen omdat jouw warmtepomp problemen geeft? Gebruik dan onze vergelijkingstool, vul je wensen hier in en je zal snel een aantal offertes ontvangen van betrouwbare warmtepomp leveranciers en -reparateurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Warmtepompen zijn niet alleen voor rijke mensen. Ook als je geen geld hebt, kun je ervan profiteren.

april 23, 2024

Mensen zeggen vaak dat je geld moet hebben om een warmtepomp te

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan