Alle informatie over warmtepompen
Gratis én vrijblijvend

Laatst bewerkt op: 08 nov 2021

Nefit WarmtepompNefit Warmtepomp? De gaskraan in Groningen wordt steeds verder teruggedraaid. Het is dan ook geen verrassing dat de overheid erop aanstuurt dat huizen worden gebouwd zonder aardgasaansluiting. Na het succes van de warmtepomp wat zijn sporen heeft verdiend in het buitenland produceert Nefit, een vooraanstaande fabrikant van cv ketels, nu warmtepompen. We keken voor jou naar de diverse soorten Nefit warmtepompen en naar de prijzen die erbij horen.

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                      

Meerdere soorten warmte

Als marktleider van cv apparaten was het te verwachten dat Nefit als één van deeersten in Nederland komt met een serie warmtepompen. Men onderscheidt twee manieren van warmte opwekken;

  • Warmte uit ventilatielucht (van binnenuit)
  • Warmte uit buitenlucht

Warmte uit ventilatielucht

Het systeem Nefit Ventiline is in elke situatie in je huis toepasbaar. Harde eis voor dit systeem is dat er een ventilatiebox in je huis aanwezig is. De lucht die door dit ventilatiesysteem stroomt is van zichzelf al warm. Via de Ventiline box wordt deze lucht vervolgens hergebruikt om het water in jouw huis en de lucht in je huis te verwarmen. Het apparaat is een praktische combinatie die geen minerale grondstoffen gebruikt om jouw huis te verwarmen en om te zorgen voor warm tapwater. De Ventiline ventilatiewarmtepomp kan echter niet helemaal op zichzelf werken; er moet altijd een externe bron aanwezig zijn om voor een volledige verwarming te kiezen. Het apparaat kan bijvoorbeeld worden aangesloten op de HR ketel, maar het systeem kan ook worden aangevuld met zonnepanelen om volledig zelfvoorzienend te worden.

Jouw besparing met Ventiline

Het Ventiline systeem zal jou en besparing opleveren wanneer het op zichzelf staand werkt. Je mag dan uitgaan van een besparing van 30 procent op de totale verwarmingskosten van jouw huis. Het toestel zal vooral worden toegepast bij bestaande bouw waarbij nog wel een gasaansluiting aanwezig is. Je maakt een dubbele energielabelsprong wat dit apparaat tot een waardevolle investering maakt. Je betaalt niet alleen minder voor je energie; je huis wordt gelijk een stuk meer waard. Het apparaat heeft als verdere specifieke voordelen dat het een onderhoudsarm apparaat is, en dat het een apparaat is wat weinig geluid produceert tijdens het werken. Het energielabel van het apparaat zelf is A++ wat neerkomt op zeer goed.

Warmte uit buitenlucht

Wie niet met een inpandige ventilatie wil werken kan gebruik maken van de Nefit Enviline. Dit is een apparaat wat gebruik maakt van de buitenlucht. Die wordt via een tweede unit naar binnen gezogen waarbij er warmte wordt opgewekt in de warmtepomp. De Nefit Enviline werkt met een zogeheten split unit systeem. Het apparaat kan al dan niet zijn uitgerust met een boiler waardoor een snelle levering van warm water een mogelijkheid is. Dit systeem is eveneens verkrijgbaar in meerdere varianten. Zo is daar het systeem wat je gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld een HR ketel of een pelletkachel. De binnenunit heeft de functie van een cv installatie. De lucht die van buitenaf wordt gehaald wordt opgewaardeerd tot warme lucht die goed is voor het verwarmen van tapwater en/of radiatoren. Je kan het systeem eveneens combineren met een binnenunit die warme lucht in je huis blaast. Op die manier krijg je een woning die op basis van warme lucht wordt verwarmd.

Hoeveel kost een Nefit Warmtepomp

Nefit geeft voor de warmtepompen enkel de prijzen op die gelden voor het apparaat zelf. Ga er vanuit dat je voor het installeren van de warmtepomp ook nog een flink

bedrag moet neertellen. Gemiddeld geven mensen meer dan de helft van de aanschafkosten extra uit aan de installatie van de Nefit Warmtepomp.

Wat voor apparaat Specificaties Prijs
Nefit Ventiline Werkt als ventilatiesysteem; combineren met HR ketel Vanaf 3936 euro
Nefit Enviline Bivalent Buitenunit met bivalente wandhangende binnenunit. Werkt met bijverwarming zoals een pelletkachel, cv ketel of houtkachel Vanaf 3268 euro
Nefit Enviline All Electric Buitenunit met een wandhangende all electric binnenunit. Bevat een edterne warmwaterboiler. Elektrische bijverwarmer geïntegreerd van 9 kW Vanaf 3450 euro
Nefit Enviline Tower Buitenunit met een tower binnenunit. Unit staat op begane grond en heeft een geïntegreerde boiler Vanaf 5085 euro
Nefit Enviline Towersolar Buitenunit met een tower binnenunit. Apparaat maakt gebruik van zonnepanelen; heeft een geïntegreerde boiler met twee spiralen. Vanaf 5811 euro

Hoe wordt de prijs bepaald

Hoeveel je betaalt voor een Nefit warmtepomp hangt af van een aantal factoren; we hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Combineren met je bestaande systeem. Heb je een goed werkende HR installatie, dan kan je een Nefit warmtepomp daar prima mee combineren. De warmtepomp neemt voor een aanzienlijk deel het gasverbruik over waardoor je minder aardgas hoeft te verstoken. Het systeem is aantrekkelijk geprijsd; je gebruikt een hybride systeem.
  • Combineren met een ander energiezuinig apparaat. Had je al een pelletkachel, houtkachel of zonnepanelen bij je huis, dan werkt het apparaat hiermee samen. Je zal doorgaans twee apparaten moeten hebben om tot een zo energieneutraal mogelijk resultaat te komen.

Vraag om offertes

Het handigste is het om offertes op te vragen voordat je een Nefit warmtepomp aanschaft. Vooral op de installatie valt flink wat winst te behalen. Jouw winst door het opvragen van offertes kan oplopen tot 20 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Warmtepompen zijn niet alleen voor rijke mensen. Ook als je geen geld hebt, kun je ervan profiteren.

april 23, 2024

Mensen zeggen vaak dat je geld moet hebben om een warmtepomp te

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan