Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Verbeteringen en Extra’s voor Efficiënte Warmtepompen

In de wereld van duurzame energie blijven de ontwikkelingen niet stilstaan. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) regeling heeft onlangs een belangrijke update ondergaan, met enkele significante veranderingen die van invloed zijn op de subsidie voor warmtepompen. In dit artikel nemen we een blik op deze wijzigingen voor consumenten die overwegen over te stappen op een warmtepomp.

Alleen subsidie voor warmtepompen met energielabel A++

Vanaf de recente update geldt dat je alleen nog in aanmerking komt voor ISDE-subsidie als je een warmtepomp aanschaft met een energielabel A++. Dit betekent dat de overheid investeert in de meest energiezuinige oplossingen, waarmee ze de transitie naar een duurzamere samenleving willen versnellen.

Extra bedrag warmtepompen met energielabel A+++

Voor degenen die de extra stap zetten en kiezen voor warmtepompen met het hoogste energielabel, A+++, is er goed nieuws. Naast de reguliere subsidie ontvang je een extra bedrag van 225 euro. Dit financiële voordeel geeft een zetje in de rug voor consumenten om te kiezen voor de meest efficiënte en duurzame opties op de markt.

40 miljoen euro extra beschikbaar

Om de overgang naar duurzame energie verder te bevorderen, heeft de overheid maar liefst 40 miljoen euro extra toegevoegd aan de ISDE-regeling. Dit extra budget vergroot de beschikbaarheid van subsidie en maakt het voor meer mensen mogelijk om te investeren in een warmtepomp en andere duurzame maatregelen.

Uitzondering aangeschafte warmtepompen

Een opvallende uitzondering op de A++-eis is dat je nog steeds subsidie kunt aanvragen in 2024 als je in 2023 een warmtepomp hebt aangeschaft met een lager energielabel dan A++. Dit geeft consumenten die al een warmtepomp hebben aangeschaft in 2023, maar niet aan de nieuwe eisen voldoen, de kans om toch van de subsidie te profiteren.

Uitzonderingen

Belangrijk om te vermelden is dat deze wijzigingen niet van toepassing zijn op warmtepompboilers en warmtepompen met een thermisch vermogen van 71 kilowatt of hoger. Voor deze specifieke categorieën blijven de bestaande regels en voorwaarden van kracht.

Andere duurzame maatregelen uit de ISDE

Je kunt naast de warmtepomp voor nog een aantal andere duurzame maatregelen subsidie aanvragen in de Investeringsssubsidie Duurzame Energie. Namelijk voor:

  • Isolatiemaatregelen
  • Zonneboiler
  • Aansluiting op het warmtenet
  • Elektrische kookvoorziening

Vergelijk en bespaar

Voordat je een warmtepomp aanschaft, is het essentieel om de beschikbare vakspecialisten te vergelijken. Op onze website bieden we een gratis en vrijblijvende service om eenvoudig warmtepomp vakspecialisten te vergelijken. Door experts te raadplegen en offertes te ontvangen, kun je een weloverwogen beslissing nemen en profiteren van de voordelen van duurzame energie. Neem vandaag nog de eerste stap naar een groenere toekomst.

1 reactie “Nieuwe update ISDE regeling 2024”

  1. 250 000 eigenaars van woningen met een hete luchtverwarming die ook van het gas af willen middels een lucht-lucht warmtepomp, worden met deze subsidie regeling gediscrimineerd. Waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

5 Misvattingen over Warmtepompen: Feiten en Oplossingen in 2024

februari 16, 2024

Warmtepompen zijn tegenwoordig een hot topic in de wereld van duurzame energie,

Hoge verkoopcijfers warmtepomp, tekort aan installateurs

januari 24, 2024

Het is goed om te zien hoe warmtepompen de laatste tijd als

Nieuwe update ISDE regeling 2024

december 15, 2023

Verbeteringen en Extra’s voor Efficiënte Warmtepompen In de wereld van duurzame energie