Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 22 nov 2021

Warmtepompen BilthovenWarmtepompen Bilthoven? Bilthoven is een stad die van de rijksoverheid in 2050 van het aardgas af moet zijn. Om dit te bewerkstelligen zullen de inwoners van deze mooie stad een andere manier moeten zien te vinden om hun huis te verwarmen. Een warmtepomp is in dit geval de beste oplossing. We keken voor u naar een aantal zaken waar u aan moet denken bij de aanschaf.

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                      

Hoe de prijs is samengesteld

Een warmtepomp is een kostbare investering. Het is dan ook goed om te weten hoe de prijs tot stand komt. Een kwart van de prijs van de warmtepomp gaat naar de installateur. Deze zal een dag tot twee weken bezig zijn met het installeren van de warmtepomp. Daarnaast gaat er een kwart naar de installatiematerialen toe. Wanner het gaat om een grond – water warmtepomp er relatief gezien een groter deel naar de installatiematerialen gaan. De helft als laatste is nog altijd de warmtepomp zelf.

De prijs van een warmtepomp

Van de meest verkochte modellen vroegen we prijzen op. We ontvingen de onderstaande prijsopgaven.

Welk model warmtepomp wilt u aanschaffen Wat is de mate van zelfvoorziening Wat is de terugverdientijd Wat is de prijs bij benadering
Een warmtepomp op het ventilatiekanaal Licht. Alleen warmte in bepaalde ruimtes 4 jaar 2050 euro
Een warmtepomp hybride Matig. Elektriciteit extra nodig 4 jaar 4490 euro
Een warmtepomp die warmte uit de grond haalt Volledig 12 jaar 15590 euro

Waarom een specialist in Bilthoven inhuren

Bilthoven is een gemeente die nogal wat eisen stelt aan het uiterlijk van de huizen. Om eenvoudig een omgevingsvergunning te krijgen is een lokale specialist noodzakelijk. Hij kan deze gemakkelijk aanvragen bij de gemeente, en hij kent de kortste wegen om te bewandelen. Daarnaast zal een lokale specialist voordeliger zijn omdat deze korter hoeft te reizen om bij uw huis te komen.

Steun of subsidie voor een warmtepomp in Bilthoven
De gemeente Bilthoven is erg actief op het gebied van duurzaamheid. Men wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Om u als inwoner te informeren heeft men onderstaande website in gebruik. https://www.debilt.nl/wonen-en-bouwen/duurzaamheid/. Verder kunt u op deze website zien welke initiatieven er zijn als u een warmtepomp wilt aanschaffen.

Een warmtepomp kopen

Een goed informatief gesprek. Een gesprek waarbij u bij uw eigen huis wordt geïnformeerd is onmisbaar. Samen komt u tot de beste keuze voor een warmtepomp. Er wordt gekeken naar uw behoeften, uw huis en uw budget.
Het plaatsen zelf. Daarbij worden ook de radiatoren vervangen. Bij een grond- water warmtepomp komt er een vloerverwarming in uw huis. Bij een ander model worden doorgaans de radiatoren vervangen door modellen die met lagere temperaturen werken.
De nazorg. U maakt afspraken voor het onderhoud maar ook voor reparaties.

Keurmerken voor u als consument

De gecertificeerde installateur. Dit geeft aan dat de installateur alle scholing heeft gevolgd om uw warmtepomp brandveilig en optimaal presterend te installeren.
CE keurmerk. De warmtepomp voldoet aan de eisen die de EU eraan stelt op onder andere het gebied van veiligheid van de materialen.
Tüv keurmerk. De warmtepomp voldoet aan de eisen die de Duitse overheid eraan stelt. Het gaat hier ook om arbeidsomstandigheden tijdens de productie en de mate waarin het milieu werd belast bij de productie.

Denk aan onderstaande problemen

De meest gemaakte fout is dat er niet wordt gekeken naar het vermogen van een warmtepomp bij de aanschaf. Dat heeft als gevolg dat u in een koud huis zit of dat er niet genoeg warm tapwater beschikbaar is. Een andere fout is dat er een installateur vanuit een andere hoek van het land wordt ingehuurd. Deze zal te duur zijn in de reiskosten en daarnaast is deze niet flexibel als er naar u toe moet worden gereden.

Uw voordelen bij een warmtepomp

Een warmtepomp zal er altijd voor zorgen dat u geen aardgas meer nodig heeft en dat de kosten van aardgas dan ook bespaard worden. U verdient een warmtepomp uit de laagste prijsklassen terug binnen gemiddeld 4 jaar. Een warmtepomp die de warmte uit de grond haalt verdient u gemiddeld in 12 jaar terug. Uw voordeel is in dit laatste geval groter omdat u zelfvoorzienend bent.

Check onderstaande zaken

De subsidies geregeld. Laat geen geld liggen. Laat als dat mogelijk is de subsidie aanvragen door de installateur. Deze kan gelijk technische vragen beantwoorden.
Regel vergunningen. Heeft u een warmtepomp die gebruik maakt van grondwater dan moet er een vergunning worden aangevraagd. Bij de meeste andere modellen moet er vanwege het uiterlijk van uw huis een vergunning worden aangevraagd. Laat dit indien mogelijk ook door de installateur doen.

Besparen met deze tips
Een initiatief is goud waard. Is er een bewonersinitiatief waarbij u kunt instappen dan is dat altijd een goede keuze. U betaalt een lagere prijs en krijgt betere voorwaarden.
Werk samen met uw buren. Is er geen collectief, schaf dan samen met uw buren een warmtepomp aan. U bespaart dan ook aanzienlijk op de prijs.

Vergelijk de kwaliteit van vakmannen in Bilthoven

Met onderstaande button vraagt u offertes op van meerdere lokale vakmannen in Bilthoven. U vergelijkt ze op de kosten van het materiaal, het arbeidsloon en daarnaast vergelijkt u alleen prijzen inclusief de BTW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Warmtepompen zijn niet alleen voor rijke mensen. Ook als je geen geld hebt, kun je ervan profiteren.

april 23, 2024

Mensen zeggen vaak dat je geld moet hebben om een warmtepomp te

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan