Alle informatie over warmtepompen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 08 nov 2021

Warmtepomp DeurneWarmtepomp Deurne? Deurne is een mooie gemeente die voor een uitdaging staat. In 2050 moet de gemeente klimaatneutraal zijn. De woningen moeten dan van het aardgas afgesloten zijn. De inwoners zullen via een warmtepomp op milieuvriendelijke manier in hun warmte moeten gaan voorzien. Rondom de aanschaf van een warmtepomp leven nogal wat vragen. We zullen er een aantal voor u beantwoorden.

*Tip:
→ Warmtepomp kopen? Vergelijk altijd voordat u koopt. Vul het formulier in en ontvang offertes van vakspecialisten. Vergelijk en bespaar tot 30%!                                      

De opbouw van de prijs van een warmtepomp

Een warmtepomp is een kostbare investering. De prijs valt op te delen in een aantal gedeeltes. Een kwart van de prijs is weggelegd voor de installatie. De gecertificeerd installateur zal een dag tot twee weken aan het werk zijn om de warmtepomp aan te sluiten. Daarnaast gaat er de helft naar de warmtepomp zelf toe. Een kwart tenslotte is voor het installatiemateriaal van de warmtepomp.

Hoeveel betaalt u voor een warmtepomp

We vroegen een aantal prijzen voor u op. We ontvingen de onderstaande offertes voor de meest verkochte modellen.

Welk model kiest u Zelfvoorzienend ja/nee Verwarming/warm water Prijs
Ventilatiekanaal warmtepomp Nee Verwarming van een paar ruimtes 1997 euro
Warmtepomp hybride Nee Verwarming/warm water 4501 euro
Warmtepomp grond – water Ja Verwarming/warm water 15999 euro

Waarom een specialist in Deurne inhuren

Dit doet u onder andere omdat de gemeente Deurne strenge eisen stelt aan het uiterlijk van de huizen. Met een warmtepomp brengt u een verandering aan het uiterlijk van uw woning aan. Een lokale specialist kent deze regels als geen ander. Hij is in staat om de vergunning snel aan te vragen. Daarnaast zal de plaatselijke specialist minder ver hoeven te reizen om bij u te komen. Daardoor is hij goedkoper en daarnaast bent u flexibeler in te plannen.

Steun of subsidie voor een warmtepomp in Deurne

De gemeente Deurne heeft op dit moment nog geen deel van de website gereserveerd voor informatie over een warmtepomp. Als u informatie wil over

vergunningen bij een warmtepomp kunt u kijken op deze pagina. https://www.deurne.nl/home/onderwerpen-a-z_42816/product/omgevingsvergunning_703.html. Verder kunt u bij de gemeente vragen of er momenteel een inwonersinitiatief is waarbij u kunt instappen.

Koop een warmtepomp

Begin met een gesprek aan huis. Samen met een installateur uit Deurne kijkt u goed naar de situatie ter plekke bij uw huis. U kijkt naar uw wensen voor een warmtepomp en daarnaast kijkt u naar de mogelijkheden in combinatie met uw budget. Samen komt u tot de beste keuze.
houd rekening met een verbouwing. Bij een warmtepomp komen vrijwel altijd nieuwe radiatoren in uw huis. Bij een hybride warmtepomp gaat het dan over radiatoren die uw huis met minder warm water verwarmen. Bij een grond – water warmtepomp gaat het om een vloerverwarming.

Regel de nazorg. Daaronder verstaan we afspraken rondom het onderhoud van uw warmtepomp maar ook rondom de eventuele reparaties in de toekomst.

Denk aan onderstaande keurmerken

CE keurmerk. Dit geeft aan dat de warmtepomp voldoet aan de veiligheidseisen van de EU. Het gaat om veiligheid van het apparaat zelf en het gebruikte materiaal.
Tüv keurmerk. Hierbij gaat het om strenge eisen rondom de arbeidsvoorwaarden bij de productie. Daarnaast gaat het om de mate waarin het milieu werd belast tijdens de productie.
Gecertificeerd installateur. Deze heeft al zijn diploma’s om een warmtepomp zo veilig mogelijk aan te sluiten en om een maximaal rendement te behalen.

Pas op voor deze valkuilen

De meest gemaakte fout is dat een warmtepomp wordt gekocht bij een installateur die u vindt met de zoekmachine van uw computer. Deze is vaak aan de andere kant van het land gevestigd. Daardoor moet de installateur ver reizen en daarnaast bent u moeilijk in te plannen waardoor uw warmtepomp vertraging oploopt. Kies liever voor een plaatselijke installateur om dit probleem te vermijden.

Uw voordeel bij een warmtepomp

Een warmtepomp heeft als direct voordeel dat u van het aardgas af kan. U begint dan ook gelijk minder te betalen voor uw energierekening. U verdient een warmtepomp die hybride is in 4 jaar terug. De warmtepomp die u op het ventilatiekanaal aansluit verdient u ook in 4 jaar terug. Het model wat de warmte uit de grond haalt is het kostbaarste. Dit verdient u terug in 12 jaar.

Check onderstaande zaken

Bij een warmtepomp kijkt u allereerst naar het vermogen van het apparaat van uw keuze. Dit moet aansluiten bij de afmeting van uw huis en het aantal personen in uw huishouden. Dit zal altijd in kW worden berekend. Een verkeerd vermogen zou kunnen betekenen dat uw huis minder goed wordt verwarmd.

Bespaar op uw warmtepomp

Samenwerken met uw buren of instappen bij een bestaand initiatief is een manier om te besparen op een warmtepomp aanschaffen. U krijgt een lagere prijs door kwantumvoordeel. Daarnaast worden er dan doorgaans betere voorwaarden bedongen waar u van profiteert.

Vergelijk de kwaliteit van vakmannen in Deurne

Dit doet u met onderstaande button. u krijgt een aantal vrijblijvende offertes om te vergelijken. Dit levert u een direct voordeel op wat kan oplopen tot wel 20 procent. U

vergelijkt de offertes op de kosten van materiaal en arbeidsloon. Daarnaast vergelijkt u alleen prijsopgaven die inclusief de BTW zijn weergegeven voor de transparantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Warmtepompen zijn niet alleen voor rijke mensen. Ook als je geen geld hebt, kun je ervan profiteren.

april 23, 2024

Mensen zeggen vaak dat je geld moet hebben om een warmtepomp te

Warmtepompen straks vaker vergunningsvrij in Apeldoorn

maart 21, 2024

In een stap richting een duurzamere toekomst, zal het plaatsen van warmtepompen

Innovatie: Warmtepomp op het dak?!

maart 4, 2024

In een tijd waarin we steeds meer omschakelen naar duurzame energiebronnen, staan